1. Blogs
  2. Kas ir cyclocros?

Kas ir cyclocros?

Publicēts: 20.10.2009

kas-ir-cyclocros 

Gaisā arvien biežāk virmo jautājums - kas ir cyclocross? Tāpēc  nedaudz ieskatam un uzziņai - cyclocross ir sacīkšu velosipēda veids, kura disciplīnā sacīkstes parasti notiek rudenī un ziemā (starptautiskā vai "World Cup" sezona ir no septembra līdz janvārim), un sastāv no daudziem posmiem. Posmi ir īsi (2,5-3,5 km un 1,5-2 jūdzes) Tipiska trase - bruģis, meža takas, zāle, stāvi kalni un šķēršļu joslas, kuru pārvarēšanai braucējam jānokāpj no velosipēda. Augstākā līmeņa sacensībās vidējais trasē pavadītais laiks ir no 30 minūtēm un līdz vienai stundai.

Merida Cyclocross 3

Cyclocross velosipēdi ir līdzīgi šosejas velosipēdiem: viegli, ar šaurām 28 collu riepām un izliektu stūri. Galvenās atšķirības starp šiem velosipēdu veidiem ir rāmja ģeometrijā, bremzēs un riepās. Cyclocross velosipēdi ir pielāgoti braukšanai pa takām, dubļiem u.tml. Cyclocross velosipēdi ir labi piemēroti braukšanai rudenī un ziemā.

Plusi: ātrs, var braukt pa mežu u.tml., var iemontēt platākas riepas (nekā šosejas v.).
Mīnusi: augsta cena, tāpat kā šosejas velosipēdiem.

Cyclocross velosipēdi Latvijā reti ir pieejami, to cienītāji visbiežāk ir pasūtījuši caur internetu. Līdz šim zināmi daži braucēji, kas izmanto šo velosipēdu treniņiem ziemas periodā, sakot, ka brīdī, kad iemanās braukt ar šāda tipa velo, tas esot pat ļoti ērts.



Citas ziņas
primaloft-materials-kas-nepievil-tas-iestradats-jakas-cimdos-un-apavos

Primaloft – materiāls, kas nepieviļ. Tas iestrādāts jakās, cimdos un apavos

20.01.2012
Ir tik patīkami, ka laukā valda ziema, un, pateicoties atbilstošam materiālam, pat salīgākajiem ir iespēja izbaudīt sniega priekus! Primaloft ir augstas kvalitātes materiāls, kas, pateicoties Primaloft izolācijai, nodrošina apģērba valkātāja aizsardzību...

Lasīt tālāk