Kultūra

Filma Amber Land

kultura-3

Filmas Amber Land jeb tulkojumā Dzintara zeme mērķis, ir pievērst lielāku uzmanību Latvijas valstij, tās dabas veidotām vietām un kultūrai. Izmantojot modernas tehnoloģijas un pateicoties jaunāko kameru iespējām, filmā tiks atspoguļoti skati, ko nespēj uztvert cilvēka acis! Filma ļaus izjust ikvienam tās skatītājam emocionālu ceļojumu un vēsti, ko mums sūta daba ikdienā!

Amber Land – filmas nosaukums ir izvēlēts, vadoties pēc trīs nozīmīgiem Latvijas simboliem – Dziesmu svētki, dzintars un rudzu maize!

Filmas režisors, direktors, kinematogrāfs – Gints Grāvelsons ir piedalījies National Geographic ekspedīcijās un dokumentālo filmu projektos kā video operatora palīgs un bezpilota aero video asistents, piedāvājot pakalpojumus ar kompānijas SIA AirCam starpniecību. Piedalījies ar vairākām pasūtījuma video ainām dokumentālā filmā “The Snow Guardians”.

 Seko līdzi jaunumiem filmas tapšanas gaitā.

Gandrs filmas veidotājus nodrošina ar tiem nepieciešamo inventāru, lai nokļūtu tādās vietās, kur ar četriem ratiem ceļš nav veicams.

Rīgas atklātais tūrisma un piedzīvojumu video festivāls "VideoFest"

kultura-6 Rīgas atklātajā tūrisma un piedzīvojumu festivālā „VideoFest” nu jau vienpadsmit gadus pēc kārtas tiek demonstrētas labākās amatieru filmas par ceļojumiem dabā. Savus darbus skatītāju vērtējumam sūta autori no Eiropas, Āzijas un Amerikas. Protams, arī autori no Latvijas godam pārstāv festivālu. Gandrs atbalsta video festivālu jau vairāk nekā 5 gadus, nodrošinot festivāla godalgotajām vietām aktuālu un modernu ceļojumu ekipējumu.

Kopā ar Kārli Kazāku velobraucienā "Velomūzika"

kultura-kazaks1 kultura-kazaks3

"Ir sajūta, ka mēs paskrienam garām… Saulei, naktij, smaržām, cilvēkiem, cilvēcībai. Šobrīd – kārtējai vasarai," tā idejas autors un mūziķis Kārlis Kazāks mēģina atbildēt uz jautājumu, kādēļ četri Latvijas mūziķi jūlija beigās kāps uz velosipēdiem, lai vienu nedēļu brauktu pa Latviju?

"Gribas apstāties un parunāties. No sirds. Ar īstiem cilvēkiem, ar īstu mežu… Dziedāt, ne tikai tāpēc, ka ir gadījies sarunāt koncertu, kaut dziedāt nemaz negribas, bet dziedāt tāpēc, ka vajag" turpina Kazāks.

Gandrs ar prieku sadarbojās un atbalstīja mūziķi Kārli Kazāku un viņa apvienību velobraucienā ar nosaukumu "Velomūzika" kas notika nedēļas garumā pašā 2012. gada vasaras karstumā – jūlija beigās.

Te lasi vairāk par velomūzikas notikumu.

Te skatāmas bildes no velomūzikas notikuma.