1. Grāmatas
  2. Kartes
« »

Karšu sērijas “Ar karti dabā” pilns komplekts (Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale)

(0 vērtējumu)
Jāņa Sēta

Jāņa Sēta

komplekts

Karšu sērijas “Ar karti dabā” pilns komplekts (Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale)
Atjaunots izdevums
Izmēri 213 x 300 mm
Mērogs: 1:100 000
Apjoms: Latgale 50 lpp., Zemgale 54 lpp., Kurzeme 54 lpp., Vidzeme 64 lpp.
Laminēta katra izdevuma lapaspuse
Spirāles iesējums


Atjaunoto izdevumu būtiskākais papildinājums ir sadaļa “Dabas taku ceļvedis”, kurā iekļautas katra novada – Zemgales, Kurzemes, Latgales un Vidzemes – labākās dabas takas, kopā vairāk nekā 60. Šāds apkopojums ir veikts pirmo reizi, un tas ir veidots kopā ar ekspertiem no portāla dodies.lv. Veicot izvēli, ņemti vērā daudzi apsvērumi: taku saturiskās un ainaviskās vērtības, novietojums, infrastruktūras kvalitāte u.c. Katrai takai ir izveidots apraksts, pievienota detalizēta karte, attēli un informācija par takas garumu, aptuvenais plānotais pārgājiena laiks, ceļa segums, novērtēta grūtības pakāpe, vai tā ir marķēta dabā, vai ir pieejamas atpūtas un ugunskura vietas, vai pa to var braukt ar riteni, bērnu ratiņiem vai invalīdu ratiem u.c.
Jaunumi ir arī velobraucējiem. Izdevumos ir attēloti dabā ar oficiālo apzīmējumu marķētie velomaršruti (zila plāksnīte, uz kuras attēlots balts velosipēds un velomaršruta numurs), kam ir piešķirta numerācija. Šie numuri tagad ir doti kartēs pie katra maršruta, un katrā izdevumā ir tajā iekļauto velomaršrutu saraksts. Ūdenstūrisma cienītājiem ir precizēti, papildināti un no jauna iekļauti attālumi uz upēm.
Izdevumi tapuši sadarbībā ar akciju sabiedrību “Latvijas valsts meži”, kas rūpējas par lielu daļu izdevumā iekļauto dabas taku apsaimniekošanu un labiekārtošanu. Turklāt tiek uzturētas vēl citas vairāk nekā 350 mammadaba atpūtas vietas visā Latvijā, piedāvājot iespēju bez maksas baudīt dabas skaistumu un mežu pieejamību.
Četru izdevumu sērijas “Ar karti dabā” pirmizdevums iznāca pirms diviem gadiem. Tas bija kā loģisks turpinājums Lielā Latvijas atlanta pirmizdevumam, piemērojot apjomīgo atlantu ērtai un drošai lietošanai dabā arī sliktos laika un apvidus apstākļos. To pamatā ir detalizēta karte mērogā 1:100 000 (1 cm kartē = 1 km dabā) visai Latvijas teritorijai, katra lapaspuse tajos ir laminēta, tādējādi tie kļuvuši izturīgāki pret mitrumu un dažādiem aktīvas lietošanas radītiem bojājumiem, savukārt spirāles iesējums ļauj tos ērti pāršķirt un lietot. Ņemot vērā aktīvās atpūtas cienītāju pieaugošo interesi, šogad sērija ir papildināta un atjaunota.
Sērijas izdevumu būtība ir darboties kā precīzam instrumentam apvidus apstākļos (uz ceļa, upē, mežā), palīdzot tās lietotājam noteikt atrašanās vietu vai plānot turpmāko ceļu. Priekšrocība salīdzinājumā ar navigācijas iekārtās, viedtālruņos un datorplanšetēs pieejamām kartēm ir to pārskatāmība, detalizācija, kā arī iespēja lietot kartes jebkādos apstākļos un ilgumā neatkarīgi no iekārtu akumulatoru darbības laika vai interneta pieejamības.
Dodamies ar karti dabā!

Specifikācija
Veids Kartes
Valoda Latviešu
Līdzīgie produkti
Vērtējumi
  • Priecāsimies par preces novērtējumu un ar to saistītām atsauksmēm.
    Ierosinājumus un steidzamus jautājumus lūdzam adresēt, izmantojot čatu vai zvanot pa tālruni +371 2201 8353!